Dela lika – Vårdagjämningen den 20 mars 2016

Naturens livskrafter väcks på nytt när ljuset och värmen kommer åter. Förhoppningsvis kan Vänortsföreningens stöd till funktionshindrade i Bangladesh väcka livskraften hos dem som genom sitt handikapp förlorat tron på sin egen eller sitt barns framtid. Den berättelse som finns i detta dela lika-brev är kanske ett exempel på detta.

Tamim fick behandling genom SUS

Byn Maijbari ligger sex kilometer från SUS kontor i Barisal. Där bor treårige Tamim med sina föräldrar och två bröder. Hans far är bonde. I mars 2015 kom SUS personal till byn för att träffa Tamim och hans familj. De fann honom i ett eländigt tillstånd, han kunde inte prata, inte använda sina händer och dreglade hela tiden. Personalen föreslog att Tamim skulle komma till SUS stationära klinik för en tids observation.

Pojke i röd tröjaRedan tre dagar senare skrevs han in som patient och fick ett behandlingsprogram, som modern fick lära sig och fortsätta med hemma. Den uppföljande behandlingen på kliniken och moderns regelbundna träning i hemmet bidrog till att Tamims tillstånd snabbt förbättrades.

Efter nio månader hade han slutat dregla och han kunde röra både armarna och benen. Och alla hoppas att han snart ska kunna gå, eftersom han nu försöker resa sig och stå utan stöd. Hans utveckling gör hela familjen optimistisk inför hans framtid och de är tacksamma för stödet från SUS.

Optimism är till sittväsen inte en åsikt om den aktuella situationen utan en livskraft en kraft som hoppas där andra resignerar, en kraft att bära bakslag, en kraft som inte släpper ifrån sig framtiden till pessimisten utan tar den i anspråk för hoppet.

Av Dietrich Bonhoeffer

Vi i styrelsen hoppas på ert fortsatta stöd. Vårt postgiro är 441 76 45 -1.

Vi är oerhört glada och tacksamma för de bidrag som höstens dela lika-brev inbringade till DREAM-projektet . Vi har skickat 37 000 kronor till detta bygge!

Med vänlig hälsning
Styrelsen

 

Kommentarer inaktiverade.